Британският премиер Борис Джонсън спечели подкрепата за т.нар План Б в парламента,

...
Британският премиер Борис Джонсън спечели подкрепата за т.нар План Б в парламента,
Коментари Харесай

Джонсън получи одобрение за План Б, COVID пропускът влиза в сила

Британският министър председател Борис Джонсън завоюва поддръжката за т.нар " План Б "  в Народното събрание, макар бунтарите в личната си партия, съобщи BBC. Общо 99 консерватори гласоподаваха срещу ограниченията на държавното управление, само че с болшинство от 243-ма гласа " за " с помощта на поддръжката на лейбъристите, строгите Коронавирус ограничения бяха признати.

Така от сряда документ, показващ неотдавнашен негативен тест или цялостна имунизация, би трябвало да бъде показан, за да се влезе в доста места, в това число нощни клубове.

Депутатите също така гласуваха " за " наложителните маски за лице в множеството закрити пространства.

Лидерът на лейбъристите сър Кийр Стармър сподели, че протестът на торите поради пропуските Covid е " доста забележителен удар върху към този момент разтърсената власт на премиера ". Това е най-сериозният протест в партията, откогато Джонсън е министър председател.

" Това удостоверява, че той е прекомерно слаб, с цел да извършва главните функционалности на държавното управление ", добави Стармър.

Министърът на опазването на здравето Джилиан Кийгън призна, че консервативните депутати са били изправени пред " сложни " решения, като към момента са получили единствено " частична информация " от учени за разновидността Омикрон.

Според депутатите, дали своят вот " срещу ", се засягат персонални свободи. Бизнес организации предизвестиха за банкрути след въвеждането на ограниченията.

Припомняме, че вълна от негодувание заля държавното управление след разкритията за коледни празненства по време на локдауна предходната година. Това докара до оставки в екипа на Джонсън.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР